Snickare 2023

Våra snickare 2023 har under veckan monterat lite detaljer i Nacka som har grundats med linoljefärg från kulturhantverkarna. 

Att vara snickare och utföra mer krävande projekt tycker vi är roligt. Det är något annat med att bygga unika hus med fina detaljer som man gjorde förr i tiden.
Den gamla byggnadskonsten med dess olika tekniker och arkitektur ligger oss varmt om hjärtat. Dock så är det vanligt att beställare väljer att bygga i enlighet med den tid vi befinner oss i med betoning på modern arkitektur 2023.

Snickerier

När vi i egenskap av byggföretag bygger ett hus så går vi igenom med dig hur du önskar att exteriören ska upplevas och vi tar fram exempel på fasad utsmyckningar som kan tillverkas helt enligt era önskemål. Det är mycket tid som går att planera och rita upp hur snickerier ska se ut. Fortlöpande behöver man även ta beslut om olika detaljer och det är viktigt att se till att innan man börjar bygga så har man bestämt sig för vilka snickerier som ska produceras. Det kan nämligen vara svårt ibland att göra en ändring under arbetets gång och den kan bli kostsam.

För att tillverka alla detaljer är det en lång process med många hantverksmässiga delar som kräver yrkesmässigt kunnande. Kunskap som vi besitter och förmedlar vidare. Nu har vi två nockprydnader kvar till detta projekt, lite utvändiga foder till fönster samt dörrar som ska hyvlas, fräsas samt målas. Vi brukar grunda ämnena så att de har lite väderskydd under byggprocessen samt så får varje spikskalle två lager färg på sig vilket minimerar rostbildning. Självklart har spikarna varmförzinkning men de skyddande lagren med färg skyddar mot UV-strålning samt fukt. Båda dessa faktorer bryter ned samtligt byggnadsmaterial som finns att tillgå.

Hoppas ni tyckte denna artikel var intressant och läsvärd 🙂

 

Läs gärna även mer här: Nyproduktion

Gästhus

Call Now Button