Nyproduktion Stockholm

Vi bygger nya bostäder i Stockholm och skärgården. Nyproduktioner av mindre hus såsom gästhus, Bolundare, fritids- och Attefallshus. Byggfirma Ekenberg & Co tar uppdrag i hela Stockholm med omnejd.

Nyproduktion Stockholm– Att bygga i lösvirke

Vi utför bygg i lösvirke utifrån ritning av arkitekt. Med lösvirke menas att vi bygger utan att använda prefabricerade byggelement. Vi införskaffar det virke som behövs och sågar till det efter er ritning på plats där byggnaden ska uppföras. Önskar ni även hjälp med att ta fram ritningar kan vi ombesörja det.

Vi hjälper er att bygga moderna energisparande hus med hög standard, där vi är med er genom hela byggnadsprocessen. Vår personal är specialiserade på husbyggnation och är alla utbildade inom vårt arbete med lång erfarenhet med öga för detaljer.

Sen start har vi haft fokus på noggrannhet och en hög genomgående kvalitét med många nöjda kunder som följd.

Genom att välja oss som entreprenör i Stockholm för er nyproduktion, kan ni känna er trygga i att ha en byggfirma ni kan lita på, som vill utföra bäst möjligt tänkbara arbete utefter rådande förutsättningar och budget.

Fördelar med nyproduktion av lösvirke

Att bygga nyproduktion av lösvirke skapar många fördelar. Du har större inflytande att påverka husets utformning och dess materialval. Vi rekommenderar dig att bygga i lösvirke om du vill påverka utformningen där huset blir unikt och anpassat till just era behov samt önskemål av bostad.

Nyproduktion av lösvirke kräver noggrann planering och behöver ni hjälp med att ta fram ritningar kan vi även hjälpa er med detta. Du har full insyn i hela byggnationen, kan kontrollera hur arbetet framskrider samt göra ändringar om det önskas under byggets gång.

Arkitektritade hus är unika och man får sätta sin egen prägel på sitt boende, jämfört med kataloghus där allt är förutbestämt. Köper man ett kataloghus kan man behöva kompromissa med väggelement, då de behöver vara utformade för vägtransport.

Nya bostäder av lösvirke kan man lättare påverka totalkostnaden. Man kan välja att göra vissa delar själv på er nyproduktion och prioritera vad man vill lägga mest pengar på. Är köket en viktig del i huset kan man välja att lägga lite mer på den delen och mindre på något annat. 

Byggnadsentreprenad.

Tips inför nyproduktion med lösvirke

Att bygga nytt hus med lösvirke är unika och kan byggas utefter dina behov. En bostad ska rymma alla de funktioner du behöver för att du ska trivas. Först då blir det ett långvarigt och hållbart hem. Vi har listat lite tips som är bra att tänka på inför nyproduktion i Stockholm.

  • Bygglov- vad är tillåtet? Är du osäker på vad som får byggas på din tomt. Bygglovshandlingar är offentliga och kan ge en insikt i vad som tidigare beviljats för nya bostäder i samma område. Begär ut bygglov från olika husbyggen, nyproduktion eller ombyggnationer Stockholms kommun.
  • Avsteg från detaljplanen. I bygglovshandlingarna kan man även se vilka avsteg från detaljplanen som beviljats i ditt område. Bra att veta är att avsteg från detaljplanen måste även godkännas av berörda grannar.
  • Var betänkt på planlösningen. Genom att studera planlösningar på andra standardhus kan man enklare få en uppfattning för vad som passar en själv eller familj bäst. Vilken takhöjd som är optimal, hur rymliga de olika rummen bör vara eller hur man bäst utnyttjar kvadraten med smarta lösningar. Gå på husvisningar och husutställningar.
  • Vart på tomten ska huset placeras? Tänk på vilken sida går solen upp och ner. Ska du ha bjudningar på baksidan? Ha detta i åtanke och lämna gott om plats för sällskapsytor. Tycker du om att odla? Lämna då plats för detta på den del av tomten där odling är optimalt.
  • Vilka kringkostnader finns det? När man ska bygga ny bostad tillkommer en del lagstadgade krav vilket innebär utgifter. I din byggkalkyl är det bra att ta med avgifter för bygglov, färdigställandeskydd och kostnad för kontrollansvarig.
  • Smarta inköp. När du hittat vitvaror, golv och andra material som du önskar till din bostad, köp inte första bästa utan leta runt på nätet efter bästa pris. Många elkedjor kan även erbjuda paketpris om man köper nya vitvaror i samma affär. Man kan spara mycket pengar genom att hitta bra priser på de stora inköpen.
  • Okonventionella val. En av de stora fördelarna med nyproduktion är att man kan komma med nya ideér som skulle passa dig och/eller din familj perfekt. Man kan anpassa nya bostäder utefter sina behov. Bara alla moment blir fackmannamässigt utförda.

Kontakta oss för mer information

Välkommen att kontakta oss för att dela med er av era husplaner i Stockholms kommun, vi lyssnar lyhört på just era behov för ett så lyckat resultat som möjligt. Efter att ha tagit del av vad du är intresserad av och dina projektplaner tar vi fram en offert som lämnas på löpande räkning eller till ett överenskommet fast pris.

Bor du runtom i Stockholms stad eller skärgården och planerar nyproduktion är du välkommen att höra av dig till oss för mer information. Vi uppför nyproducerade bostäder efter dina önskemål.

Kontakta oss redan idag via mail

Skicka oss en kontaktförfrågan och beskriv gärna uppdraget kort så tar vi kontakt med er. Men för att vi ska kunna hjälpa er skyndsamt och komma med en relevant prisuppgift underlättar det ju mer information och underlag vi kan ta del av tidigt i processen.

4 + 13 =

Call Now Button