Måla om villa

I veckan var jag och målare Bruno och tittade på ett projekt beståendes av att måla om villa i Stockholmsförorten Nacka. Bruno har arbetat som målare hela sitt långa yrkesliv och det känns tryggt att ha bra personal till hands på företaget. Vi inspekterade husets olika byggnadsdelar och gick igenom vad som behövde göras underhålls mässigt. Väder och vind sliter hårt på fasader, fönster, vindskivor mm. Ett hus kräver kontinuerligt underhåll av fastighetsägaren. Genom att måla om fasader och andra byggnadsdetaljer så renoverar vi för framtiden. Husets livslängd förlängs och kan lämnas över till kommande generationer.

Målare

Vår målare Bruno inspekterar kundens spritputsade fasad

Många saker att tänka på

Vi brukar börja med ett färgprov för att identifiera vilket färgtyp tidigare ägare har målat med. Det finns nämligen många olika färgsorter exempelvis: Linoljefärg, Akrylatfärg, Alkydoljefärg, Slamfärg, Silikatfärg, Kalkfärg mfl. Bara för att nämna några. Nuvarande ägare till huset vet ej vilken färgtyp som använts och det är viktigt att det blir samma färgtyp så att färgen får ett fullgott fäste på underlaget.

När man identifierat färgtyp som passar till husets fasad så vill man bestämma färgsättning på fasad, knutar, vindskivor och andra detaljer.
Ett enkelt modernt sätt att bestämma en kulör är via en kulörkod. Ett glanstal säger hur blank  färgen ska vara och anges mellan 1-100 där 1 är helmatt och 100 helblank. Kunden hade färgburkarna till takfoten så det blev enkelt för oss att ta reda på färgkod och glansvärde till trädetaljerna men till fasaden blev det svårare då de även ville byta kulör.

Men men, vi fick gjort det vi skulle och lyckades förhoppningsvis charma kunden tillräckligt för att få in uppdraget. Nu ska vi bara skriva en offert till ett bra pris och lämna över. Vi håller därefter tummarna för att vi får in jobbet 🙂

Läs mer här:
Måleriarbeten
Renovering

 

 

Call Now Button